Slobodna HrvatskaHrvatska u kojoj svaki građanin ima potpunu slobodu mišljenja, govora, kretanja i poslovanja. Sloboda je temelj našeg sustava vrijednosti.
Pravedna HrvatskaHrvatska u kojoj ne postoje jednaki i jednakiji, u kojem sudstvo i tužiteljstvo odgovaraju građanima i Ustavu, a ne vlasti.
Prosperitetna HrvatskaHrvatska u kojoj mladi mogu ostvariti svoje ambicije, u kojoj planiranje budućnosti ne izaziva anksioznost i neizvjesnost.
Obrazovana HrvatskaHrvatska čije školstvo ima za cilj kvalitetu ispred kvantitete, čiji kurikulum ne diktiraju interesno-utjecajne skupine bliske vlasti.
Poduzetna HrvatskaDržava u kojoj poslovni uspjeh građana ovisi o sposobnostima, znanju i trudu, a ne o vezama te nije sabotiran birokracijom.
Zdrava HrvatskaHrvatska u kojoj nisu potrebne veze za liječenje. U kojoj liječnici napreduju svojom sposobnošću, a ne članskim iskaznicama.
Fleksibilna i transparentna HrvatskaHrvatska u kojoj građani ne moraju danima obilaziti urede, čekati u redovima ili na telefonima. Hrvatska u kojoj je svaki papir javnog sektora javan i vidljiv.
Održiva i sigurna HrvatskaHrvatska koja je uvijek spremna na unutarnje i vanjske rizike, radilo se o vojnoj agresiji, prirodnim nepogodama ili energetskoj krizi.
Infrastrukturno i tehnološki napredna HrvatskaHrvatska koja nudi razvijenu tehnološku i infrastrukturnu podlogu za ugodan život građana, ali i za ekonomski razvoj cijele zemlje.
Socijalno osjetljiva HrvatskaHrvatska koja pruža svojim građanima kvalitetne socijalne usluge, sigurnosnu mrežu i jednake preduvjete.

Aktualne teme

Ovdje možete pročitati kako u izgleda primjena Fokusovog programa i politika na nacionalnoj i lokalnoj razini te specifična rješenja za probleme s kojima se Hrvatska trenutno suočava.