FOKUS na lokalno!

Na posljednjim lokalnim izborima osvojili smo 4 gradonačelnička mjesta i time postali 4. stranka u državi po broju gradonačelnika. Uz to, imamo i 2 načelnika te 50 gradskih i općinskih vijećnika te županijskih skupštinara. Upravo u sredinama u kojima su nam birači dali povjerenje dokazujemo kako naše politike funkcioniraju te su upravo te sredine postale najpoželjnija mjesta za život i poslovanje u Hrvatskoj!
Sveta Nedelja
Samobor
Sveti Ivan Zelina
Zaprešić
Čakovec
Slatina
Pirovac
Dugo Selo
Križ
Stupnik
Pisarovina
Klinča Sela

Grad Zagreb

Zagrebačka organizacija stranke Fokus broji blizu 200 članova, a ističe se po liberalnim načelima u zagovaranju politika za razvoj grada Zagreba. Na čelu organizacije je ujedno i predsjednik stranke Davor Nađi. Fokus se u Zagrebu zalaže za ukidanje prireza, smanjenje komunalnog doprinosa, izgradnju energane na otpad te unapređenje javnog prijevoza i prometne infrastrukture.

Zagrebačka županija

Zagrebačka županija je najsnažnije uporište stranke Fokus. Stranka Fokus u Zagrebačkoj županiji ima gradonačelnike 4 grada - Samobor, Dugo Selo, Sveti Ivan Zelina i Sveta Nedelja, načelnika općine Križ te predsjednika gradskog vijeća grada Zaprešića. Predsjednik županijske organizacije je Dario Zurovec, a Fokus u županijskoj skupštini ima 6 skupštinara.
 • Sveta Nedelja
 • Samobor
 • Sveti Ivan Zelina
 • Zaprešić
 • Dugo Selo
 • Križ
 • Stupnik
 • Pisarovina
 • Klinča Sela

Međimurska županija

Stranka Fokus je jedna od najjačih stranaka u Međimurskoj županiji što su potvrdili i izvanredni izbori za župana na kojima je naš kandidat Darko Zver bio treći po broju glasova. Uz to treba naglasiti i da je on nastupio kao kandidat Fokusa, dok je kandidatkinja koja je bila druga uz podršku velike koalicije stranaka imala svega nekoliko glasova više. Fokus snažno djeluje i u Čakovcu kao oporbena stranka kroz svoja 3 vrlo aktivna gradska vijećnika.
 • Čakovec

Virovitičko-podravska županija

Stranka Fokus djeluje od svog osnutka na području Virovitičko-podravske županije, a naš povjerenik za tu županiju je Dario Vrbaslija, koji je ujedno i potpredsjednik stranke Fokus. U navedenoj županiji, stranka Fokus je najaktivnija u gradu Slatini gdje sudjeluje u gradskom vijeću kao oporbena stranka.
 • Slatina

Šibensko-kninska županija

U Šibensko-kninskoj županiji Fokus je prepoznat kroz našeg zamjenika predsjednika stranke Ivana Gulama. Ivan je ujedno i uspješan načelnik općine Pirovac, ali i član županijske skupštine Šibensko-kninske županije. Članom skupštine je postao kao rezultat podrške stranke Fokus nezavisnoj listi Marka Jelića koji je na posljednjim lokalnim izborima postao župan.
 • Pirovac

Bjelovarsko-bilogorska županija

Vodeće lice Fokusa u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je Damir Bajs. Damir je ujedno i saborski zastupnik stranke Fokus, potpredsjednik našeg saborskog kluba te bivši župan Bjelovarsko-bilogorske županije. Sada je član i županijske skupštine te županije, te zajedno s ostatkom kluba u županijskoj skupštini je najjača oporba vladajućima.

Primorsko-goranska županija

Povjerenik Fokusa za Primorsko-goransku županiju je Danko Gudelj. Danko je uspješan poduzetnik, veliki zagovornik liberalnih vrijednosti te predan ideji razvoja Rijeke i Primorsko-goranske županije prema liberalnim načelima koje Fokus zagovara.