Klub zastupnika FOKUS-a

Stranka FOKUS je nepunih dva mjeseca nakon osnutka ostvarila izniman izborni rezultat u tadašnjoj VII. izbornoj jedinici i stekla status parlamentarne stranke. Na parlamentarnim izborima 2024. godine potvrdila je svoj status osvojivši skoro 50 tisuća glasova. U 11. sazivu Hrvatskog sabora ima jednog zastupnika – Darija Zurovca koji je ujedno i potpredsjednik Kluba zastupnika Nezavsni i Fokus.

Kroz mandat sam se zalagao za poboljšanje investicijske klime i ideje da država kreira uvjete za gospodarski rast, ali sa što manjim intervencijama i porezima. Takoder, naglasak sam stavio i na sigurnost i vrijednosti koje kao društvo imamo i koje ne smijemo izgubiti. I dalje ću se jednako zalagati i boriti za iste.

Dario Zurovec,
saborski zastupnik

Naš zastupnik

Dario se ističe se po svojoj konstruktivnosti u raspravama i jedinstvenim stavom po pitanju Zakona o obnovi gdje je bio jedini zastupnik protiv od prvog čitanja prve verzije Zakona. Potpredsjednik je Kluba zastupnika Nezavisni i Fokus u Saboru, član Upravnog odbora stranke Fokus te gradonačelnik Svete Nedelje.