KomentarSunday, May 26, 2024 4:19 PM

Dan grada Svete Nedelje

Dario ZurovecSaborski zastupnik stranke FOKUS Gradonačelnik grada Sveta Nedelja

Danas je blagdan Presvetog Trojstva, ujedno i Dan grada Svete Nedelje koji se veže uz legendu o nastanku. Iako smo najmlađi grad u Zagrebačkoj županiji (status stečen 2006. godine), opravdano godinama nižemo titule najboljeg grada u kategoriji gospodarstva i kvaliteti života. I zbog toga sam ponosan što već drugi mandat zajedno radimo na prosperitetu našeg grada. U prethodnom razdoblju ostvarili smo mnogobrojne uspjehe i postigli značajne rezultate, ali i učinili značajan iskorak na gotovo svim područjima zahvaljujući zajedničkom trudu i radu, vas sugrađana, vrijednih poduzetnika, Gradske uprave.

Ovogodišnju trodnevnu proslavu Dana grada, koje je započela u petak, obilježili smo tiho i ponizno odavanjem počasti onima koji su svojom žrtvom i hrabrosti zaslužni za našu slobodu i samostalnost - našim braniteljima.

Preostali dio našeg slavljeničkom vikenda proveli smo uz održavanje svečane sjednice Gradskog vijeća, smotru Povijesnih postrojbi RH, nezaboravnim koncertom Miroslava Škore, ali i onim nečim sasvim novim - dječjim ljetnim karnevalom - Rio na Kipišću - na kojemu je sudjelovalo 400 djece iz naših škola i vrtića. Da bi zabava još jučer potrajala dugo u noć pobrinuli su se plesači i pjevači uz ritam Brazila. Hvala svima koji su svojim radom doprinijeli organizaciji proslave našeg Dana grada, ali i vama dragi sugrađani zbog kojih se trudimo iz godine u godinu poboljšati naše manifestacije zabavnog karaktera. Jutros je u Župi blaženoga Alojzija Stepinca održano i centralno misno slavlje koje je predvodio vlč. Božidar Cindori.

Još jednom čestitam ovogodišnjim laureatima: Zlati Mužinić, Branko Čerkezu i Miroslavu Milonjiću na Nagradi grada, Petru Horvatu na Nagradi za životno djelo, ali i našem novom počasnom građaninu - Velimiru Zajecu.

Drage sugrađanke i sugrađani, sretan vam dan našega grada!