Objave za medijeWednesday, December 13, 2023 3:21 PM

Davor Nađi: „Premijer Plenković mora otići“

ZAGREB, 13.12.2023. – U Hrvatskom saboru održana je konferencija za medije Kluba zastupnika Fokusa i Reformista te Klub IDS-a povodom aktualne smjene ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića te njegovog posebnog savjetnika Jurice Lovrinčevića. Uz predsjednika stranke Fokus Davora Nađija, okupljenima su se obratili i Damir Bajs, Dario Zurovec te zastupnica IDS-a Katarina Nemet.

Na samom početku Damir Bajs je komentirao smjenu ministra Filipovića. „Nakon afere plin za cent oba su pala. Svaki tjedan, ministar jedan“ izjavio je.

„Premijer je počeo mutiti vodu, jučer je rekao da je konsterniran korespondencijom i da to upućuje na školski primjer korupcije. Ono što nije komentirao je dio iz istog članka u kojem akteri komentiraju da su bili u strahu da ti budžeti odmah ne privuku premijerovu pažnju jer je to područje koje on kontrolira s jedne druge razine“ izjavio je Davor Nađi postavivši pitanje ako je premijer zgrožen spominjanjem Filipovića je li zgrožen spominjanjem svog imena. Također, istaknuo je da nije Filipović postavljao Lovrinčevića u upravne i nadzorne odbore nego na svemu stoji Plenkovićev potpis.

„Smjene koje se događaju kao na traci neće pomoći ljudima da bolje žive. Nažalost, one ljudima bacaju samo ružnu sliku na politiku i političare. Građani izlaze na izbore jer žele da se politika bavi njihovim problemima, a ne sama sobom. Snažne općine i gradovi mogu osigurati više novaca svojim građanima, a predanim i poštenim radom smo pokazali da se to itekako može“ izjavila je saborska zastupnica Katarina Nemet istaknuvši da svaki krimen ima svoje ime i prezime te je poručila HDZ-u da možda oni odlučuju kada će se izbori održati, ali da će građani odlučiti žele li bolju Hrvatsku.

Okupljenima se obratio Dario Zurovec koji je naglasio da je prije godinu i pol dana na sjednici Odbora za gospodarstvo jedini otvoreno pitao premijera po čemu je Filipović kapacitet da upravlja tako velikim i važnim ministarstvom. „Uz odgovor pun dociranja ono što se pokazalo ključnim je biti član partije, a znanje i spremnost su bili na drugom mjestu. Samo se poslušnost cijeni i to nas je dovelo do smjene jubilarnog tridesetog ministra. Hrvatska ima bolje ljude koji mogu voditi državu i popuniti saborske klupe vladajuće većine zato sve pozivam da izađu na izbore“ izjavio je Zurovec.

„Premijer Plenković je napravio već 30 grešaka te mora i on snositi odgovornost. Premijer mora dati ostavku“ za kraj je naglasio Nađi istaknuvši da će podržati oporbeni prijedlog o raspuštanju Sabora.