Službene objaveTuesday, July 4, 2023 2:30 PM

"Flat" stopa poreza na dohodak u Zelini

Naš gradonačelnik Zeline Hrvoje Košćec spreman je uvesti "FLAT" STOPU POREZA NA DOHODAK OD 18%, ako mu zakon to dozvoli!

Pozivamo vladu da uvede jedinstvenu stopu poreza na dohodak od nesamostalnog rada od 18% ili neka omogući gradovima i općinama da oni koji to žele mogu sami i napraviti. To bi bila prava autonomija JLS-ova, a takvo smanjenje poreza na dohodak bi povećalo plaće svima koji plaćaju porez na dohodak.

Treba naglasiti da bi to bilo pravo porezno rasterećenje građana, za razliku od tzv. porezne reforme koju predlaže vlada, a za koju smo već čuli da će mnogi gradonačelnici uvesti maksimalnu stopu poreza na dohodak čime u konačnici neće biti značajnog benefita za građane. To je dokaz da je vladi to samo politikanstvo, a ne stvarna želja da se porezno rastereti građane.

Pa kao što smo mi iz Fokusa bili prvi u godinama iza nas kada smo ukidali prirez i druge lokalne poreze u gradovima poput Svete Nedelje i Samobora, tako i sada opet dokazujemo da smo spremni ići korak naprijed u smanjenju poreza na dohodak što potvrđuje i naš gradonačelnik Svetog Ivana Zeline.

Dok druge stranke zazivaju uvođenje novih poreza, Fokus je jedina stranka koja ne samo da zaziva smanjenje poreza, nego to stvarno i provodi. Vrijedi naglasiti da, osim što bi jedinstvenom stopom poreza na dohodak od 18% svi dobili veće neto plaće, jedinstvena stopa poreza je i najpravednija jer ne kažnjava nikog samo zato što je zaradio nešto više. A s obzirom da je manja od trenutne niže stope poreza na dohodak, ide u prilog i onima koji trenutno plaćaju tu nižu stopu.