Objave za medijeFriday, March 8, 2024 12:45 PM

Fokus osnovao podružnicu u Jastrebarskom

JASTREBARSKO, 8.3.2024. - Stranka Fokus osnovala je podružnicu u gradu Jastrebarsko te tako dodatno potvrdila svoj status u Zagrebačkoj županiji, u kojoj je po broju gradova kojima upravlja najjača politička stranka. Za predsjednika Gradske organizacije Jastrebarsko izabran je Goran Navoj, poznati jaskanski poduzetnik koji je već određeno vrijeme aktivno prisutan u javnom životu svog grada kroz društvenu organizaciju "Studio - sve se može - Jastrebarsko". Stranica je ubrzo stekla nekoliko tisuća pratitelja, jer bez zadrške i na britak način progovara o svakodnevnim problemima i situacijama na području grada Jastrebarsko. Na ovom projektu surađuje i Luka Hrković koji je izabran za potpredsjednika gradske organizacije, a u upravni odbor su uz Navoja i Hrkovića izabrani još i Ines Ravenšćak Turkalj, Darko Kobetić i Boban Gucić.

"Politikom smo se odlučili baviti kako bismo Jaski ponudili više mogućnosti i priliku za drugu opciju. Od 2021. godine kolega Luka Hrković i ja aktivno pratimo kako se upravlja našim gradom i javno ukazujemo na propuste i nepravilnosti. Kroz taj period shvatili smo da je potreba za promjenom u upravljanju velika te su nam se na tom poslu pridružili i drugi pošteni i pametni ljudi. Rješavanje problema vezanih za predškolski odgoj i rad vrtića, briga o starijima, osnivanje kvalitetne industrijske zone, izgradnja sportske infrastrukture i mnogi drugi ciljevi građanima Jastrebarskog više neće biti nedostižni. Kroz dugi period u poduzetničkim vodama naučili smo se nositi s raznim problemima te stvarati višak vrijednosti i kada uvjeti nisu idealni.Drago nam je da su naš rad prepoznali u Fokusu i uvjereni smo da ćemo uz njihovu podršku od Jaske napraviti grad po mjeri svakog stanovnika" - izjavio je Goran Navoj na svečanosti osnivanja koja je održana sinoć u Jastrebarskom.

"Iskrene čestitke Goranu Navoju i Luki Hrkoviću na hrabrosti i golemoj volji da se upuste u političke vode te što su krenuli s okupljanjem iznimnih pojedinaca u svom gradu. U njihov uspjeh ne sumnjam. Fokus je i prije bio najjača stranka u zagrebačkom prstenu, a nastavljamo jačati, graditi dalje te budite sigurni da dolazimo u još gradova i općina Zagrebačke županije" - izjavio je Dario Zurovec, saborski zastupnik, gradonačelnik Svete Nedelje i predsjednik županijske organizacije Fokusa u Zagrebačkoj županiji.

"Fokus je stranka čiji su gradovi i općine među najuspješnijima u Hrvatskoj, što potvrđuju brojne nagrade za najbolju kvalitetu života, razvoj gospodarstva i slične. Postigli smo to u vrlo kratkom roku kroz liberalne politike, transparentnost, smanjenje poreza, ulaganja u lokalnu infrastrukturu i osnaživanje svih koji su pokretači promjena. Prisjećam se naših početaka u Svetoj Nedelji i ostalim gradovima, kada smo započinjali isto kao i vi sada, s puno želje, vjere u uspjeh i da je promjena moguća. Zato vam želim puno uspjeha u vašem političkom angažmanu s ciljem da ovakve pozitivne prakse prenesemo na Jasku, ali i druge gradove i općine diljem Hrvatske" - izjavio je Davor Nađi, predsjednik stranke Fokus.

Uz predsjednika Nađija i Zurovca, svečanosti osnivanja podružnice u Jastrebarskom prisutni još i drugi istaknuti članovi stranke, gradonačelnici, članovi Upravnog odbora i drugi. Stranka Fokus osnovana je prije samo četiri godine, a već par mjeseci nakon osnivanja izborila je ulazak u Hrvatski sabor gdje djeluje kroz dva zastupnika. Na zadnjim lokalnim izborima Fokus je osigurao četiri gradonačelnika, dva načelnika općina, nekoliko predsjednika gradskih vijeća te ukupno 50 županijskih, gradskih i općinskih vijećnika, što stranku sveukupno po zastupljenosti stavlja na četvrto mjesto po broju gradonačelnika u državi. U Zagrebačkoj županiji Fokus je na čelu gradova Samobor, Sveta Nedelja, Dugo selo i Sveti Ivan Zeline te općine Križ, a u Skupštini Zagrebačke županije Fokus ima 6 vijećnika.