Objave za medijeSunday, September 1, 2024 1:21 PM

Gabrijel Deak novi je predsjednik stranke Fokus

ZAGREB, 1. rujna 2024. - Gabrijel Deak novi je predsjednik stranke Fokus, odlučeno je na današnjoj redovnoj izbornoj skupštini stranke. Za zamjenicu predsjednika izabrana je gradonačelnica Grada Samobora Petra Škrobot, a potpredsjednici su Hrvoje Košćec, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline te Vedran Jerković, nositelj najvišeg državnog odlikovanja za sport, poduzetnik i borac za prava osoba s invaliditetom.

"Kako trenutno izgleda, Fokus će biti jedina istinska liberalna stranka u Hrvatskoj. To se jasno vidi iz našeg protivljenja uvođenju poreza na nekretnine, za koji smo odmah rekli da je mazanje oči, jer to neće donijeti priuštivo stanovanje već samo nove probleme. Volio bih da nam mediji ubuduće daju više pozornosti, jer iako smo mlada stranka naši su se stavovi dosad pokazali točnima, a mi dosljedni svojim biračima. I dalje ćemo se zalagati za smanjenje poreza, transparentnost javne uprave, jednostavnost poslovanja, demografski rast te dizanje napretka i kvalitete života" - izjavio je novoizabrani predsjednik Gabrijel Deak, koji inače obnaša i funkciju zamjenika gradonačelnika Grada Sveta Nedelja.

Na skupštini su izabrani i novi članovi Upravnog odbora: Martina Tepeš, gradska vijećnica Grada Slatine, Andrijana Iviček, gradska vijećnica Grada Sveta Nedelja, Darko Zver, gradski vijećnik Grada Čakovca, Mario Kolar, potpredsjednik podružnice Fokusa Zagreb, Petar Burić, zamjenik gradonačelnice Samobora, Marijana Bilić Rakvin, potpredsjednica podružnice Fokusa Zagreb te Davor Nađi, dosadašnji prvi predsjednik stranke. Uz njih, izabrani su i novi članovi Nadzornog odbora te Etičkog povjerenstva.

Stranka Fokus osnovana je u ožujku 2020. godine i već par mjeseci nakon osnivanja uspjela je osigurati parlamentarni status. Na zadnjim parlamentarnim izborima osigurala je podršku više od 40 tisuća birača zbog jasnog stava da Hrvatskoj treba smjena vlasti i promjena ključnih politika. Vrijednosti koje stranka zagovara su smanjenje regulacija i poreznog opterećenja građana i poduzetnika, smanjenje javnog sektora i podizanje njegove efikasnosti, zaštita i unapređenje osobnih sloboda, jačanje neovisnosti institucija i ravnopravnosti građana, jačanje slobodnog tržišta i zaštite privatne imovine te zaštita okoliša.

Fokus će se i u budućnosti nastaviti boriti za načela slobodne demokracije temeljene na jakim i neovisnim institucijama, za koncept države sa slobodnom tržišnom ekonomijom, malim, efikasnim i transparentnim javnim sektorom, vladavinom prava te snažnom obrambenom politikom. Upravo to je najbolji put do izgradnje blagostanja za državljane Republike Hrvatske - poručili su s današnje skupštine stranke Fokus.