UspjesiTuesday, May 24, 2022 4:13 PM

Gradu Samoboru dodijeljeno gotovo 5 milijuna kuna za obnovu od potresa

Petra ŠkobotGradonačelnica grada Samobora

Gradu Samoboru odobreno je financiranje još jednog EU projekta u iznosu od 4.455.595,00 kn (724 tisuće eura), što je ukupno četvrti projekt financiran vanjskim izvorima koji u samo nekoliko mjeseci stiže u naš grad.

Ovom prijavom aplicirali smo na Poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava Ministarstva kulture i medija iz Fonda solidarnosti Europske unije. Cilj projekta je provedba mjere zaštite kulturne baštine oštećene u seriji potresa s epicentrom na području Sisačko-moslavačke županije koji je prouzrokovao štetu brojnim županijama, uključujući i područje Zagrebačke županije. Kako se zgrada gradske uprave nalazi u navedenoj kategoriji odlučili smo aplicirati.

Izrazito me veseli činjenica da nam je odobreno financiranje još jednog EU projekta što nam svakako daje dodatnu motivaciju za prijavu na daljnje natječaje. Zgrada gradske uprave pretrpjela je oštećenja u potresu i smatram kako je ovo najbolji i najefikasniji način za njenu sanaciju koja je nužna. Ovo je najbolji pokazatelj kako su nam EU fondovi u fokusu i pokazatelj načina na koji upravljamo gradom.

Još jednom ponavljam, aplicirat ćemo na brojne natječaje i pokušat ćemo povući svaku kunu iz različitih fondova. Puno puta ćemo uspjeti, naravno bit će i situacija kada nećemo, ali barem znamo da smo pokušali i dali sve od sebe. Nastavljamo hrabro i punom brzinom naprijed. Sigurna sam kako nas uskoro očekuje još odobrenih EU projekata o kojima ćemo vas ubrzo informirati.