Objave za medijeMonday, February 19, 2024 2:52 PM

Nađi: čuli smo poruku građana, napravili koaliciju u centru te nastavljamo s okupljanjem

ZAGREB, 19.2.2024. – U Hrvatskom Saboru je održana konferencija za novinare na kojoj su predsjednik stranke Fokus Davor Nađi i saborski zastupnik Dario Zurovec govorilina temu aktualne političke situacije, Lex AP i radu Ureda europskog javnog tužitelja.

Na samom početku, Davor Nađi se osvrnuo na održan prosvjed oporbe koji je ocijenio uspješnim, jer su građani svojim prisustvom poručili da je dosta vladajućih afera i kako je vrijeme za izbore. „Građani su jasno poručili da ne podržavaju nasilje vladajućih nad pravnom državom. Imali smo cijeli niz događaja koji je kulminirao upadom policije u Ministarstvo kulture, čime je maknuta i zadnja sumnja da je kriminal dio organizacijske kulture HDZ-a i sada je jasno zašto Plenković ne odustaje od Turudića“ - izjavio je Davor Nađi naglasivši premijer Plenković Turudićevim izborom želi diskreditirati rad europskog javnog tužitelja. Također, nadovezao se i na „Lex AP“, odnosno zakon kojim se legalizira lov na novinare koji rade svoj posao i otkrivaju afere. „Mediji odrade pravi istraživački posao i zato Plenković ne odustaje od „lex AP“. Ovim se zakonom želi ušutkati medije koji najčešće otkrivaju afere, a Plenkoviću to smeta jer je to prijetnja za njegovu osobnu sigurnost. Cijeli je niz zakona kreiran da se ušutka medije i njihove izvore, da se javnosti uskrate informacije te da se preuzme kontroliranje države“ -izjavio je Nađi.

Medijima se obratio i saborski zastupnik Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje, grada koji ima pozitivne trendove doseljavanja i najbolju poslovne klimu u Hrvatskoj. „U Svetu Nedelju ljudi se doseljavaju, vlada pozitivna poslovna klima te pozitivna životna klima. Kako grad raste, tako se paralelno mora razvijati i urbanizam. A onda tu nastupa Ministarstvo kulture. U njihovu kasu slijevaju se milijuni EU sredstava da bi se obnavljalo i gradilo, a mi na lokalnoj razni doživljavamo blokadu. Ono što rade konzervatori je sramota, jer nam hrpa novaca odlazi ispod radara i to je još jedan razlog zašto „Lex AP“. Vladajući ne žele da se istražuje milijune koji su nestali i cenzurom to skrivaju“ -izjavio je Zurovec i pozvao na hitno raspuštanje Hrvatskog sabora te izlazak na parlamentarne izbore.

Na samom kraju, Davor Nađi je zaključio kako je HDZ pokazao svoje pravo lice. „Ovaj tjedan imamo zahtjev oporbe za raspuštanjem Sabora. Moram naglasiti da je svaki dan važan, jer da se to dogodilo prije 2 tjedna, Turudić ne bi bio izabran. Pozivam sve oporbene zastupnike, ali i one iz vladajuće strukture koji još uvijek imaju svoju kičmu i savjest da podrže raspuštanje Sabora i da čim prije izađemo na izbore“ - za kraj je zaključio Nađi i naglasio kako je Fokus čuo poruku građana, sa strankama IDS, NS Reformisti i PGS napravio najveće okupljanje u centru te nastavljaju i dalje s ciljem pridruživanja novih partnera.