KomentarThursday, April 25, 2024 4:21 PM

Najveća investicija u povijesti općine Križ

Marko MagdićNačelnik općine Križ

Danas su otvorena vrata jačeg i bržeg gospodarskog razvoja Općine Križ.

Dolaskom ove velike investicije u našu Općinu, pokazali smo koji je najveći cilj naše općinske uprave, a to je jačanje gospodarstva i poduzetništva, otvaranje novih radnih mjesta i bolji životni standard naših građana.

Stoga mi je izuzetna čast i ponos što sam s predsjednikom Uprave Lidla Hrvatska, gospodinom Borisom Lozićem, simbolično otvorio Lidlov treći i najveći logističko distributivni centar u Hrvatskoj u Poduzetničkoj zoni Križ, koji se prostire na površini 167 tisuća m2, veličine objekta nešto većeg od 64 tisuće m2, vrijedan oko 120 milijuna EUR-a.

To je najveća i najznačajnija investicija u povijesti gospodarstva Općine Križ koja otvara preko 150 novih radnih mjesta.

Ujedno ona predstavlja veliki uspjeh i pokazatelj umijeća prilikom pregovora s investitorima te stvaranja novih vrijednosti za budućnost naše lokalne zajednice.

Prigodom otvorenja logističko distributivnog centra u Križu, Lidl Hrvatska uručio je donacije u iznosu od 5.000,00 EUR-a Dječjem vrtiću Križić-kružić Križ, Vatrogasnoj zajednici Općine Križ te Osnovnoj školi Milke Trnine u Križu.