Objave za medijeSaturday, March 18, 2023 4:27 PM

Proslavili smo 3 godine postojanja stranke Fokus!

ZAGREB, 18.3.2023. - Stranka Fokus svečano je obilježila tri godine od osnutka organizacijom događanja kojem su uz članove nazočili i predstavnici drugih političkih stranaka te istaknuti gosti. Okupljenima se u ime domaćina obratio predsjednik stranke Davor Nađi koji je istaknuo: „Otpočetka smo rekli da u svojim politikama nećemo stavljati naglasak na teme koje svjetonazorski dijele ljude i toga smo se držali. Naš su prioritet one politike koje stavljaju kruh na stol. Svjetonazorske podjele se često koriste kako bi se skrenula pozornost s najbitnijih tema poput razvoja gospodarstva, zdravstvenog i mirovinskog sustava, obrazovanja, poreznog sustava itd. Mi na tu igru ne nasjedamo.“

O Fokusu su s uvažavanjem govorili i predstavnici drugih političkih opcija koji su gostovali na svečanosti. U ime stranke nezavisnih gradonačelnika i načelnika koja je u osnivanju, prisutan je bio njihov budući predsjednik Marko Jelić, u ime Nezavisne liste mladih nazočio je predsjednik Ante Pranić, SDP je predstavljao zamjenik predsjednika stranke Siniša Hajdaš Dončić, a prisutni su bili i Anka Mrak-Taritaš (Glas), Radomir Čačić i Natalija Martinčević (Narodna stranka - Reformisti), Darko Klasić (HSLS), Katarina Nemet (IDS), a poseban gost bio je i Roman Jakič kao predstavnik grupacije ALDE (Alliance of Liberals and Democrats for Europe).

Nakon službenog dijela održana je panel diskusija na kojoj su, uz Fokus, o najavljenim izmjenama Izbornog zakona raspravljali i predstavnici drugih stranaka.

Događanju su prisustvovali i dvojica saborskih zastupnika stranke Fokus – Dario Zurovec - gradonačelnik Grada Svete Nedelje i Damir Bajs, članovi Upravnog odbora stranke Fokus, brojni vijećnici u gradovima i općinama diljem Hrvatske te predstavnici gradskih četvrti i mjesnih odbora. Među istaknutim članovima stranke Fokus prisutni su bili Petra Škrobot - gradonačelnica Grada Samobora, Nenad Panian - gradonačelnik Grada Dugog Sela, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, Marko Magdić Načelnik Općine Križ te načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam, koji je ujedno i zamjenik predsjednika stranke. Istaknuto je kako se rad Fokusovih gradonačelnika i načelnika očituje u rastu kvalitete života, manjim porezima i većoj transparentnosti u sredinama kojima upravljaju, pa nije nikakvo iznenađenje da su upravo Fokusovi gradovi proglašeni najboljima u kategorijama razvoja gospodarstva i kvalitete života u Hrvatskoj.