Službene objaveWednesday, January 3, 2024 5:27 PM

Samobor: najveće smanjenje stope poreza na dohodak u Hrvatskoj

Petra ŠkobotGradonačelnica grada Samobora

S prvim danom 2024. godine u Samoboru je na snazi Odluka kojom je smanjena visina poreznih stopa na dohodak i to s 20% na 18% za nižu te s 30% na 27% za višu poreznu stopu, što je najveće ukupno smanjenje stope poreza na dohodak u Hrvatskoj. Vijest je to koju ovih dana nažalost nećete čuti u nacionalnim medijima, a sami zaključite zašto! Dok su primjerice Grad Zagreb i Sisak podigli stope poreza na dohodak (Zagreb na 23,6% i 35,4%, Sisak na 23% i 34%), mi ih spuštamo što će dovesti do direktnog povećanja plaće kod naših građana!

Grad Samobor tako nastavlja s politikom poreznog rasterećenja. Nakon što je s državne razine kroz poreznu reformu ukinut prirez (kojeg Samobor nije ni imao) te je gradovima i općinama dana mogućnost da sami kreiraju svoju poreznu politiku Grad Samobor je tu mogućnost iskoristio za smanjenje nameta, a ne povećanje!

Ovo je samo jedna od brojnih mjera koju smo donijeli kako bismo našim sugrađanima osigurali što bolje uvjete za život. Da idemo u dobrom smjeru potvrđuje to što je Grad Samobor, na državnoj razini, u proteklih godinu dana, ostvario najveći napredak u kvaliteti života građana.

TV prilog o Odluci možete pogledati na Facebook profilu gradonačelnice Samobora Petre Škrobot.