KomentarThursday, April 25, 2024 4:10 PM

Samoboru dodijeljen certifikat Grad za mlade

Petra ŠkobotGradonačelnica grada Samobora

U organizaciji Udruge gradova u Kući Europe u Zagrebu danas nam je dodijeljen certifikat „Grad za mlade“.

Certifikat "Grad za mlade" potvrda je da smo prepoznali važnost i potrebu za podrškom mladima te da aktivno radimo na njihovom osnaživanju, razvoju i sudjelovanju u društvu. Naša obaveza je mladima u Samoboru osigurati što kvalitetniji život i poticajno okruženje kroz različite pogodnosti, aktivnosti i programe, a certifikat „Grad za mlade“ potvrda je da smo u tome uspješni.

Drago mi je da su prepoznate naše dobre prakse koje provodimo u raznim područjima od participacije, demografskih mjera, zapošljavanja, mobilnosti, rada s mladima, obrazovanja informiranja i drugim segmentima. Te dobre prakse prepoznate su od ljudi i relevantnih organizacija koje rade s mladima i to me posebno veseli. Ovaj uspjeh poticaj nam je da radimo još više, kako bismo titulu Grada za mlade zadržali i nakon proteka od 3 godine. Ulaganje u mlade i rad s mladima i dalje će biti u fokusu našeg djelovanja, jer to je ulaganje u sretniju i bolju budućnost.

Ponosna sam što se Samobor našao u društvu svega 9 gradova u Hrvatskoj koji trenutno imaju Certifikat „Grad za mlade. Drago mi je da smo prvi grad u Zagrebačkoj županiji koji je ovim priznanjem službeno postao Grad mladih! Čestitam ostalim gradovima koji su zaslužili Certifikat - Karlovcu, Ozlju, Opatiji, Rijeci i Šibeniku. Vjerujem da će i drugi gradovi slijediti naš primjer.